کلیات اس پی اس اس
اگر به تازگی اسم این نرم افزار را شنیده اید یا کنجکاو هستید ببینید اس پی اس اس چیست جای درستی را انتخاب کرده اید.
اس پی اس اس یا SPSS که مخفف “Statistical Package for the Social Sciences” یا همان ” بستهٔ آماری برای علوم اجتماعی” هست بطور خلاصه یک برنامه یا نرم افزار ویندوز است که اطلاعات مختلف (مثلا اطلاعات یک پرسشنامه) را دریافت می کند، تحلیل می کند و جدول و نمودار برای آنها تهیه می کند.
نمونه نمودار تهیه شده با اس پی اس اس
آنگونه که در ویکی پدیای فارسی می خوانیم: نخستین نسخهٔ این نرمافزار در سال ۱۹۶۸ پس از تأسیس «نرمن نی» منتشر شد، که سپس به یک کارشناس ارشد علوم سیاسی در در دانشگاه استانفورد، و اکنون استاد محقق در دانشکدهٔ علوم سیاسی دانشگاه استانفورد و استاد بازنشستهٔ علوم سیاسی در دانشگاه شیکاگو بوده است.
کمپانی سازنده ی این نرم افزار در ۲۸ جولای ۲۰۰۹ توسط شرکت IBM خریداری شد و شرکت IBM نام جدید PASW را بر آن نهاد که مخفف Predictive Analytics SoftWare بود. به شکلی عجیب اما دوباره در نسخه ۱۹ شرکت IBM تصمیم گرفت نام SPSS Statistics را برای ان انتخاب کند.
اس پی اس اس به سه مرحله کلی تقسیم می شود:
- وارد کردن اطلاعات به نرم افزار
- انتخاب نوع تحلیل
- گرفتن خروجی
کاربرد ها و انواع spss
اولین کاربرد این نرم افزار که کاملا مشخص است. دانشجویان یا محققان مختلف، از این نرم افزار استفاده می کنند تا اطلاعات پرسشنامه هایی که تهیه می کنند را برای آنها تحلیل و بصورت نمودار و جدول ارائه کند. در واقع اس پی اس اس از جملهٔ نرمافزارهایی است که برای تحلیلهای آماری در علوم اجتماعی، به صورت بسیار گستردهای استفاده میشود. این نرمافزار توسط پژوهشگران بازار و داد و ستد، پژوهشگران سلامتی، شرکتهای نقشهبرداری، دولتی، پژوهشگران آموزشی، سازمانهای بازاریابی و غیره به کار میرود.
معرفی Spss، کاربردهایش و بهترین نسخه اش
:: بازدید از این مطلب : 238
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0