نوشته شده توسط : شر کشه

کلیات اس پی اس اس

اگر به تازگی اسم این نرم افزار را شنیده اید یا کنجکاو هستید ببینید اس پی اس اس چیست جای درستی را انتخاب کرده اید.

اس پی اس اس یا SPSS  که مخفف “Statistical Package for the Social Sciences” یا همان ” بستهٔ آماری برای علوم اجتماعی” هست بطور خلاصه یک برنامه یا نرم افزار ویندوز است که اطلاعات مختلف (مثلا اطلاعات یک پرسشنامه) را دریافت می کند، تحلیل می کند و جدول و نمودار برای آنها تهیه می کند.

نمونه نمودار تهیه شده با اس پی اس اس

نمونه نمودار تهیه شده با اس پی اس اس

آنگونه که در ویکی پدیای فارسی می خوانیم: نخستین نسخهٔ این نرم‌افزار در سال ۱۹۶۸ پس از تأسیس «نرمن نی» منتشر شد، که سپس به یک کارشناس ارشد علوم سیاسی در در دانشگاه استانفورد، و اکنون استاد محقق در دانشکدهٔ علوم سیاسی دانشگاه استانفورد و استاد بازنشستهٔ علوم سیاسی در دانشگاه شیکاگو بوده‌ است.

کمپانی سازنده ی این نرم افزار در ۲۸ جولای ۲۰۰۹ توسط شرکت IBM خریداری شد و شرکت IBM نام جدید PASW را بر آن نهاد که مخفف Predictive Analytics SoftWare بود. به شکلی عجیب اما دوباره در نسخه ۱۹ شرکت IBM تصمیم گرفت نام SPSS Statistics را برای ان انتخاب کند.

اس پی اس اس به سه مرحله کلی تقسیم می شود:

  • وارد کردن اطلاعات به نرم افزار
  • انتخاب نوع تحلیل
  • گرفتن خروجی

کاربرد ها و انواع spss

اولین کاربرد این نرم افزار که کاملا مشخص است. دانشجویان یا محققان مختلف، از این نرم افزار استفاده می کنند تا اطلاعات پرسشنامه هایی که تهیه می کنند را برای آنها تحلیل و بصورت نمودار و جدول ارائه کند. در واقع اس پی اس اس از جملهٔ نرم‌افزارهایی است که برای تحلیل‌های آماری در علوم اجتماعی، به صورت بسیار گسترده‌ای استفاده می‌شود. این نرم‌افزار توسط پژوهشگران بازار و داد و ستد، پژوهشگران سلامتی، شرکت‌های نقشه‌برداری، دولتی، پژوهشگران آموزشی، سازمان‌های بازاریابی و غیره به کار می‌رود.

تصویری از محیط نرم افزار

معرفی Spss، کاربردهایش و بهترین نسخه اش



:: بازدید از این مطلب : 238
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 6 آذر 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : شر کشه
به طور خلاصه بگوییم، تری دی مکس، نرم افزاری حرفه ای است مخصوص مدل کردن (سه بعدی سازی)، ساخت انیمیشن، بازی و عکس.

اما…

تری دی مکس، برای ساخت بازی یا انیمیشن یا هر عکسی، در هر زمینه ای قوی است بجز بحث نورپردازی صحنه ها (هم سرعتش و هم کیفیت پایین نورش باعث می شود که عکس ها یا انیمیشن های تولیدی، به واقعیت آنچنان نزدیک نباشند) .

برای جبران این ضعف، یک نرم افزار تکمیلی (وی ری Vray) برای آن طراحی شده است که بعد از نصب کردن تری دی مکس، روی تری دی مکس نصب می شود (به نرم افزار اصلی الحاق می شود، به این گونه نرم افزارهای الحاقی که توانایی های جدیدی به نرم افزار اصلی می دهند، پلاگین می گویند یا همان افزونه).

پس وی ری یک نرم افزار جانبی (پلاگین) برای تری دی مکس است که ضعف در کیفیت و سرعت نورپردازی نرم افزار را تقویت می کند.

دقت داشته باشید، یادگیری تری دی مکس، بسیار بسیار حساس و مهم است. در وبسایت ها یا فایل های دانلودی رایگان بدنبال یادگیری آن نباشید. خیلی راحت یک بسته آموزشی استاندارد تهیه کنید و بصورت اصولی یادگیری آن را شروع کنید.

آشنایی با اصطلاحات تری دی مکس و وی ری

کسانی که از این نرم افزارها استفاده می کنند یک سری اصطلاحات دارند که باید با آنها آشنا شوید.

مدلینگ (مدلسازی یا سه بعدی سازی): که به آن تری دی (۳D) هم می گویند، همان روند تبدیل یک تصویر دو بعدی به سه بعدی است. مثلا شما یک نقشه ساختمانی دارید، ابتدا به دیوار هایش ارتفاع می دهید،بعد شکل در و پنجره و سقف را می سازید، نهایتا با نرم افزار می توانید داخل اتاق ها را ببینید (یعنی یک نقشه دو بعدی را تبدیل به یک ساختمان کرده اید که سه بعدی است).

نمونه ای از مدلسازی با تری دی مکس

ادامه معرفی 3dsmax و پلاگین Vray



:: بازدید از این مطلب : 142
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 6 آذر 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : شر کشه
یکی از راه هایی که نشان می دهد شما تا حد قانع کننده ای به کامپیوتر آشنا هستید، داشتن مدرک مهارت های هفتگانه (ICDL) است.

ICDLیا International Computer Driving Licenseبه معنای مهارت کار با کامپیوتر می باشد.دوره ICDLیک استاندارد بین المللی در مهارت های کاربردی کامپیوتر است.

پس در واقع آی سی دی ال یک گواهی نامه بین المللی است که توانایی دارندگان این گواهی نامه را در مهارت های کامپیوتری، تأیید می کند.

خبرگزاری ایسنا نقل می کند که فعالیت های ICDL در ایران با برگزاری اولین آزمون بین المللی ICDL و با حضور مسئولان و ناظران مربوط، ۱۱ بهمن ماه ۱۳۸۳ش. در مجتمع هوشمند سیرجان به عنوان اولین مرکز آزمون (test center) آغاز شد و به این ترتیب، کشور ما نیز به جمع بیش از ۱۰۰ کشور مجری ICDL در دنیا پیوست. هم اکنون نیز مراکز آزمون با نظارت دفتر تکنولوژی آموزشی وزارت آموزش و پرورش در تهران، فعالیت های ICDL را انجام می دهند.

زمانی که یک داوطلب، در دوره گواهی نامه ICDL/ECDL ثبت نام می کند، باید در ۷ دوره آزمون مهارتی شرکت نماید. متقاضی برای به دست آوردن مدرک ICDL باید در امتحانات این هفت مهارت قبول شود. هر فرد بدون توجه به سن، جنس، تحصیلات، تجربه یا پیش زمینه، می تواند در این آزمون ها شرکت کند.

مهارت های هفتگانه ICDLشامل موارد زیر است :

  • (IT) آشنائی با مفاهیم پایه و اساسی فناوری اطلاعات
  • (Windows) آشنائی با شیوه استفاده از کامپیوتر ومدیریت فایلها
  • (Word) شیوه به کارگیری نرم افزار واژه پرداز
  • (Excel) شیوه کار با صفحه گسترده
  • (Access) شیوه استفاده از نرم افزار پایگاه داده ها
  • (Powerpoint) شیوه کار با نرم افزار ارائه مطلب
  • (Internet) اطلاعات و ارتباطات

از مهم ترین مزایای این مدرک: قابل ارائه برای ادارات و سازمانهای داخلی و خارجی بعنوان یک مدرک معتبر جهت استخدام و ارتقا، درجهٔ شغلی گسترده ترین و بزرگترین مدرک شناحته شده در سطح جهانی برای کاربری کامپیوتر

مهارت های هفتگانه کامپیوتر چیست؟



:: بازدید از این مطلب : 141
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 6 آذر 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : شر کشه

معرفی کلی نرم افزار

آنگونه که در ویکی پدیای فارسی درباره اتوکد می خوانیم: اتوکد (به انگلیسی: AutoCAD) نرم‌افزاری است که برای ترسیم نقشه‌های مهندسی و صنعتی به کار می‌رود. این نرم‌افزار از محصولات شرکت آمریکایی اتودسک است. کاربران اتوکد امکان استفاده از محیط‌های دو و سه بعدی را دارند.

محیط نرم افزار اتوکد

محیط نرم افزار اتوکد

نرم افزار AutoCAD یکی از مهمترین و پرکاربردترین نرم افزارهای طراحی های دو و سه بعدی و همچنین ترسیم فنی است. در واقع، وجود عبارت CAD در نام این نرم افزار مخففی است از عبارت Computer Aided Design به معنی طراحی به کمک نرم افزار است. البته در منابع مختلف دیگر CAD را بعنوان کلمه اختصاری عبارت Computer Aided Drafting و به معنای ترسیم فنی به کمک نرم افزار نیز معرفی کرده اند.

به زبان ساده بگویم، بجای اینکه یک شی را با خط کش یا دست بکشید، با اتوکد همان را بصورت دقیق و سریع، با رایانه ترسیم می کنید.

نسخه های مختلفی دارد:

AutoCAD Architecture برای رشته معماری
AutoCAD Electrical برای رشته برق
AutoCAD Mechanical برای رشته مکانیک
AutoCAD Civil 3D برای عمران و راهسازی
AutoCAD Map 3D برای جغرافیا و شهرسازی
AutoCAD Plant 3D طراحی صنعتی و کارخانجات
AutoCAD MEP برای تاسیسات ولوله کشی
AutoCAD P&ID ابزار آلات و نقشه های تاسیساتی

 

از کاربردهای اتوکد

نرم افزار اتوکد چیست و به چه دردی می خورد؟



:: بازدید از این مطلب : 362
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 6 آذر 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : شر کشه

کلیت و تاریخچه کورل دراو

بر پایه آنچه در ویکی پدیای فارسی می خوانیم “CorelDRAW Graphics Suite نرم‌افزاری کاملاً حرفه‌ای برای طراحی گرافیکی است. شما با استفاده از این نرم‌افزار می‌توانید وکتور را طراحی کنید یا به صورت کاملا حرفه ای صفحه بندی را انجام دهید. طراحی چند بعدی و ابزاری مسیریابی این نرم‌افزار برای طراحی بسیار کارآمد هستند. قابلیت‌های ویرایش عکس این نرم‌افزار و ابزار طراحی وبسایت آن در نوع خود بی نظیر می‌باشند. با استفاده از CorelDRAW Graphics Suite و امکانات منحصر به فرد آن برای ویرایش تصاویر و کار با فونت‌ها، ابزار حرفه‌ای طراحی گرافیکی و طراحی سایت آن می‌توانید خلاقیت خود را درزمینهٔ طراحی افزایش دهید.

نام یکی از معروف ترین و قدیمی‌ترین شرکت شرکت‌های نرم‌افزاری دنیاست که در سال ۱۹۹۰ افتتاح شد. این شرکت با تولید نرم‌افزار CorelDraw خود را به‌ دنیا معرفی نمود، نرم‌افزاری که تا به امروز نیز یکی از پرطرفدارترین و بهترین نرم‌افزارهای طراحی به‌شمار می‌رود. کورل در سال ۲۰۰۹ با خرید شرکت یولید به یک غول نرم‌افزاری گرافیک پس از ادوبی تبدیل شد.”

تصویری از محیط کورل دراو (x8)

تصویری از محیط کورل دراو (x8)

۵ نسخه آخر این نرم افزار به شرح زیر هستند:

۲۳ Feb ۲۰۱۰ X5 (15) ۷ to X5 ۷ to X5 XP, Vista, 7, 8
۲۰ Mar ۲۰۱۲ X6 (16) ۷ to X6 ۷ to X6 XP (32-bit only), Vista, 7, 8
۲۷ March ۲۰۱۴ X7 (17) ۷ to X7 ۷ to X7 ۷, ۸, ۱۰*
۱۵ March ۲۰۱۶ X8 (18) ۷ to X8 ۷ to X8 ۷, ۸, ۱۰
۱۱ April ۲۰۱۷ ۲۰۱۷ (۱۹) ۷ to 19 ۷ to 19 ۷, ۸, ۱۰

 

به جرات می توان گفته که کرل دراو قویترین برنامه طراحی برداری و تصویر سازی است. 
همانطور که می دانید تصاویر در کامپیوتر به دو نوع پیکسلی و برداری تقسیم می شوند، تصاویر پیکسلی معمولاً حجم بالایی دارند و با زوم کردن هم از کیفیت آنها کاسته میشود ولی تصاویر برداری حجم کمی دارند و هر چقدر هم آنها را بزرگ کنید از کیفیت آنها کاسته نمی شود.

برخی ویژگی‌های نرم‌افزار:  پشتیبانی از بیش از ۱۰۰ فرمت تصویری. – سازگار با سری آفیس مایکروسافت، فوتوشاپ و فایل‌های پی دی اف. – بهینه‌سازی‌شده برای کار با پردازنده‌های چندهسته‌ای. – دارای مدل‌های از پیش طراحی شده. – مدیریت پیشرفته رنگ‌ها. – سازگار با نسخه‌های مختلف ویندوز، طراحی پوستر، بروشور، کاتالوگ، آرم، لگو و طرح های متنوع دیگر.

 

کورل دراو چیست و چه کاربردهایی دارد؟



:: بازدید از این مطلب : 194
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 6 آذر 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : شر کشه

تاریخچه مختصر فتوشاپ

بر اساس ویکی پدیای فارسی ”

در حقیقت زادگاه فتوشاپ ایالت میشیگان آمریکا بوده است، گلن نول یک استاد دانشگاه علاقمند به عکاسی بود که در خانه خود یک تاریکخانه شخصی داشت. رایانه‌های شخصی در آن زمان تازه اختراع شده بودند و گلن بسیار این اختراع را دوست داشت. فرزندان گلن نول نیز همچون پدرشان ذهن خلاقی داشتند و با در اختیار داشتن رایانه شخصی و یک تاریکخانه توانستند آینده روشنی برای خود خلق نمایند.

محیط قدیمی تر نرم افزار فتوشاپ

محیط قدیمی تر نرم افزار فتوشاپ

آنها در سال ۱۹۸۸ نرم‌افزاری تحت عنوان Image Pro را خلق کردند. پس از کامل شدن نرم‌افزار، جان پیشنهاد تجاری سازی آن را با توماس مطرح نمود. جان در آن موقع مشغول بازاریابی در شرکت «سیلیکون ولی» بود. خیلی از شرکت‌ها شیفته برنامه آنها شدند، اما شرکت بارنی اسکن از سایرین مشتاق تر بود. در نهایت جان و توماس با شرکت بارنی اسکن قرارداد بستند تا این نرم‌افزار را با نام فتوشاپ در کنار اسکنرهای این شرکت به فروش رسانند. در سال ۱۹۸۸ جان یک پیش نمایش از برنامه را در شرکت ادوبی به نمایش گذاشت و این اقدام آغازی برای ارائه فتوشاپ توسط ادوبی شد”

محیط جدیدتر نرم افزار فتوشاپ

محیط جدیدتر نرم افزار فتوشاپ

کاربردهای نرم افزار فتوشاپ

حقیقت این است که در کشور ما آنگونه که باید از این نرم افزار کاربردی استفاده نمی شود. شاید عمده استفاده از فتوشاپ همان روتوش کردن یا ایجاد تصاویر فان و خنده دار از افراد یا طراحی پوستر باشد (در ایران). ولی اگر بخواهیم بطور علمی و در حیطه رشته گرافیک صحبت کنیم باید بگوییم که “همه کسانی که با گرافیک کامپیوتری سرو کار دارند ، به نوعی محتاج این نرم افزار هستند. فتوشاپ ابزاری ست برای همه کسانی که در کامپیوتر با گرافیک ثابت و حتی متحرک سرو کار دارند . گرافیست ها ، ناشرین کتب و مجلات ، چاپخانه ها ، شرکت های تبلیعاتی ، طراحان سایت ، عکاس ها ، نقاشان هنری طراحان نرم افزارها ، انیمیشن سازها و …. به فتوشاپ احتیاج دارند . فتوشاپ در عصر تکنولوژی امروز یک نرم افزار حساب نمی شود بلکه یک صنعت به شمار می آید”.

“اگرچه در ابتدا فتوشاپ برای ویرایش عکس‌ها جهت چاپ روی کاغذ طراحی شده بود

کاربردهای نرم افزار فتوشاپ



:: بازدید از این مطلب : 179
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 6 آذر 1396 | نظرات ()